Wednesday, December 21, 2011

Menghitung Hari Saja ni

Nothing much to say
hanya tabah dalam menjalankan kerja2 harian seperti biasa di opis
untuk minggu yang terakhir di bulan terakhir tahun 2011 dan sebelum menjelangnya tahun 2012

semoga aku masih ada rezeki di sini lagi
dan semoga khidmat aku masih diperlukan di sini

semoga aku masih dapat melihat akan kehadiran dia

semoga aku dia juga begitu

dan semoga kami akan menjadi seperti dulu
amin..^_^

WOrdless Wednesday.. # 8 - Aku dan Polkadot..^_^

^^baju febret sy..^^

Tuesday, December 20, 2011

Copy : Keadilan Allah ke atas kaum lelaki dan perempuan

Lelaki

Lelaki bujang menanggung dosa sendiri apabila sudah baligh manakala dosa gadis bujang ditanggung oleh bapanya. Lelaki berkahwin menanggung dosa sendiri, dosa isteri, dosa anak perempuan yang belum berkahwin dan dosa anak lelaki yang belum baligh. BERATKAN???

Hukum menjelaskan anak lelaki bertanggungjawab ke atas ibunya dan sekiranya dia tidak menjalankan tanggung jawabnya, maka dosa baginya terutama anak lelaki yang tua.Berlainan kepada perempuan , perempuan hanya perlu taat kepada suaminya. Sekiranya seorang isteri berbuat baik kepada suaminya maka pahala akan dapat kepadanya dan jikalau berbuat yang tidak baik dosanya ditanggung oleh suaminya. BERATKAN??

Suami diwajibkan memberi nafkah kepada isteri namun tidak bagi seorang isteri walaupun isteri boleh membantu. Haram bagi suami bertanyakan mengenai pendapatan isteri lebih-lebih lagi jika menggunakan pendapatan isteri tanpa izin.

Dan jika dilihat banyak lagi amanah dan tanggungjawab yang Allah kurniakan kepada insan yang bernama lelaki, lebih-lebih lagi kepada mereka yang bergelar si suami. Mengikut kajian yang dilakukan juga,nyawa seorang wanita lebih panjang daripada seorang lelaki, mungkinkah kerana bebanan dan amanah yang dipikul ini begitu berat untuk dilaksanakan? atau mungkin kerana memekikirkan beratnya dosa-dosa yang terpaksa ditanggung.

TETAPI seorang lelaki ada keistimewaan-keistimewaan yang dianugerahkan oleh Allah SWT.

WANITA

Auratnya lebih susah dijaga berbanding lelaki.
Perlu meminta izin dari suaminya apabila mahu keluar rumah tetapi tidak sebaliknya.
Saksinya kurang berbanding lelaki.
Menerima pusaka kurang dari lelaki.
Perlu menghadapi kesusahan mengandung dan melahirkan anak.
Wajib taat kepada suaminya tetapi suami tidak perlu taat kepada isterinya.
Talak terletak di tangan suami dan bukan isteri.
Wanita kurang dalam beribadat kerana masalah haid dan nifas yang tidak ada pada lelaki.

Pernahkah kita lihat sebaliknya??

Benda yang mahal harganya akan dijaga dan dibelai serta disimpan ditempat yang tersorok dan selamat. Sudah pasti intan permata tidak akan dibiar bersepah-sepah bukan? Itulah bandingannya dengan seorang wanita. Wanita perlu taat kepada suami tetapi lelaki wajib taat kepada ibunya 3 kali lebih utama dari bapanya. Bukankah ibu adalah seorang wanita ?

Wanita menerima pusaka kurang dari lelaki tetapi harta itu menjadi milik peribadinya dan tidak perlu diserahkan kepada suaminya , manakala lelaki menerima pusaka perlu menggunakan hartanya untuk menyara isteri dan anak-anak.
Wanita perlu bersusah payah mengandung dan melahirkan anak, tetapi setiap saat dia didoakan oleh segala haiwan, malaikat dan seluruh makhluk ALLAH di mukabumi ini, dan matinya jika kerana melahirkan adalah syahid kecil. Manakala dosanya diampuni ALLAH swt (dosa kecil).


Di akhirat kelak, seorang lelaki akan dipertanggungjawabkan terhadap 4 wanita :
1. ibunya
2. isterinya
3. anak perempuannya
4. saudara perempuannya.

Manakala seorang wanita pula, tanggungjawab terhadapnya ditanggung oleh 4 org lelaki ini :
1. suaminya
2.ayahnya
3. anak lelakinya
4. saudara lelakinya

Seorang wanita boleh memasuki pintu Syurga melalui mana-mana pintu Syurga yg disukainya cukup dengan 4 syarat sahaja iaitu dengan :
1. sembahyang 5 waktu
2. puasa di bulan Ramadhan
3. taat kepada suaminya
4. menjaga kehormatannya


Seorang lelaki perlu pergi berjihad fisabilillah tetapi seorang wanita yang taat akan suaminya serta menunaikan tanggungjawabnya kepada ALLAH akan turut menerima pahala seperti pahala orang yang berperang fisabilillah tanpa perlu mengangkat senjata. MasyaALLAH,sayangnya ALLAH pada wanita!

Seorang wanita adalah pelengkap dan sememangnya istimewa di sisi seorang lelaki tetapi ingatlah wahai lelaki, kamu sebenarnya adalah istimewa disisi Allah, maka dengan sebab itu DIA mengangkat kamu menjadi pemimpin.

Maka dengan keistimewaan itu, JAGALAH dan HARGAILAH wanita sebaik-baiknya, supaya kelak dapat pulang mengadap Allah swt dalam keadaan istimewa disisiNYA.

Monday, December 19, 2011

Copy : Jodoh Adalah Rahsia Allah

Jodoh adalah antara rahsia Allah. Begitu juga dengan tarikh mati. Kita tak tahu. Tapi Allah Maha Mengetahui.

Saya berani katakan, jodoh kamu semua adalah bergantung pada tahajjud kamu. Mengapa pula begitu?

Jodoh yang biasa-biasa adalah dari kalangan orang yang biasa-biasa dengan pertemuan yang biasa-biasa dengan cara berpacaran yang biasa-biasa muda-mudi lakukan.

Manakala, Jodoh yang luar biasa dari golongan orang yang soleh, solehah yang luar biasa amalan mereka di sisi Allah. Bertemu dalam redha, berpisah jua redha. Luar biasa.

Jom pergi kepada dalil:

1. Nikmat dan rahmat tersembunyi TERAHSIA di sebalik tahajjud.
Firman Allah dalam Surah al-Sajdah (32):16-17 (baca dalam terjemahan Al-Quran)

2. Tahajjud bukan sahaja untuk minta jodoh yang baik, malah menjadi pembeza antara kamu dan manusia lain di akhirat. Imam al-Mubarakfuri berkata: "Suatu malam aku bangun dan merenungi al-Quran, lalu aku bandingkan amalanku dengan amalan ahli syurga. Ternyata, aku dapati bahawa amalan mereka begitu berat (mantap). Hampir tidak ada malam yang berlalu tanpa mereka gunakan untuk beribadah. Setiap malam mereka bersujud dan berdiri di hadapan Rabb mereka. Ku lihat diriku bukanlah termasuk di antara mereka."

3. Doa terkabul di sepertiga malam, insyaAllah! Doalah minta jodoh yang baik.

Dari Abu Hurairah r.a. berkata, Rasulullah SAW bersabda: "Tuhan kita Yang Maha Berkat dan Maha Tinggi turun ke langit dunia setiap malam, pada sepertiga malam terakhir dan berfirman, 'Barangsiapa yang berdoa kepadaKu pasti Aku kabulkan, barangsiapa meminta kepadaKu pasti Aku beri, dan barangsiapa yang memohon ampunanKu pasti Aku ampuni'." (HR Bukhari)

Jadi, tenang sahajalah menanti jodoh yang baik itu akan datang sendiri hasil dari usaha tahajjud yang berterusan dan istiqamah. Ikhlas kerana Allah Ta'ala. Jangan buat kerana jodoh semata-mata ya.

Usaha sebenar adalah usaha kita minta dengan DIA, bukan dengan merayu kasih pada si dia-si dia hanya kerana hati gelisah mahu hidup berteman.

Hati gelisah takut si dia yang kacak terlepas, takut si dia yang cantik jatuh ke tangan orang. Minta dengan Allah, Allah bagi segala. Cepat atau lambat bukan kita penentu. Jodoh adalah sunnatullah. Sunnatullah tidak boleh digesa, tidak boleh dilengahkan bila sampai masanya.

Sabarlah. Tenanglah. Tahajjudlah.

Sunday, December 18, 2011

Carta Hati

dedicate this song to someone special in my life.
miss u sgt3!!
<3



Carta Hati

hmm.. hoo.. haaa.. mmm..

Engkau duduk di situ
Diam tersipu malu
Mahu mendekati aku

Aku mulai resah
Hatiku jadi kebah
Melihat dirimu aku rebah

Tapi hati ini kuat menyatakan
Kau terkini duduk di carta hati
Lalu cinta kita bermula
Dari mata turun ke jiwa
Dari teman menjadi cinta
Dan berjanji untuk setia

Sehidup semati kita
Menjanjikan bahagia
Untuk kita berdua selamanya

hmm.. hoo.. lalala.. mmm..

Jangan engkau jangan pergi
Jangan tinggalku sendiri
Jangan tinggalkan carta hati

Kau janji kan bahagia
Ku janji kau tak terluka
Teruslah berada di carta hati kita

lalalalala.. hooo…
lalalalala.. mmm…

Thursday, December 15, 2011

Bila Minggu Exam bermula

This week Exam
ok sila baca buku jgn nak main2 ag yerppp..
da banyak sgt tertinggal niee
t kengkawan laen da grad
aku tak grad agg..

fokus!! fokus!! fokus!!
bukan fokus point tau
fokus on my class n exam

wish me luck yerrppp kengkawan
hee..tuh pon lau ade yg nak wish laa
lalalalaaaa..
hehehe..papai..

thanx 4 reading..^_^

Monday, December 12, 2011

Contest Pencarian Next Top Model - Pusingan 1 anjuran BUTIK MAMA

Assalamualikum kengkawan..
heee..cer tengok gambar kat atas okeh x??? kikikiki..tuh adalah sy..
sy ada join contest Next Top Model anjuran Butik Mama..
jadik mau mtk jasa baek kengkawan blogger tok like pic sy..heheheh...mekaceehhh yerpp Hope Allah Bless u guys amin...(^_^)

Monday, October 31, 2011

" Hanya Ingin Kau Tahu"

Ku telah miliki
Rasa indahnya perihku
Rasa hancurnya harapku
Kau lepas cintaku

Rasakan abadi
Sekalipun kau mengerti
Sekalipun kau pahami
Ku pikir ku salah mengertimu

Aku hanya ingin kau tahu
Besarnya cintaku
Tingginya khayalku bersamamu

Tuk lalui waktu yang tersisa kini
Di setiap hariku
Di sisa akhir nafas hidupku

ow wooo wo wo wo

Walaupun semua hanya ada dalam mimpiku
Hanya ada dalam anganku
Melewati hidup

Rasakan abadi
Sekalipun kau mengerti
Sekalipun kau pahami
Ku pikir ku salah mengertimu

Aku hanya ingin kau tahu
Besarnya cintaku
Tingginya khayalku bersamamu

Tuk lalui waktu yang tersisa kini
Di setiap hariku
Di sisa akhir nafas hidupku

Aku hanya ingin kau tahu
Besarnya cintaku
Tingginya khayalku bersamamu

Tuk lalui waktu yang tersisa kini
Di setiap hariku
Di sisa akhir nafas hidupku

ow wooo wo wo wo wo wo wo wo wo


nOta kaki : suke sgt2 lagu nieeee...

Monday, October 24, 2011

Short Updatee..!!

hujung minggu aku kali ini berakhir dengan menhadiri kelas yang da pun bermula jumaat lepas.
Alhamdulillah semua berjalan dengan lancar dan utk kelas kali nie aku amik 5 subjek antaranya Asas keusahawan, English Communication II, KoKe IV, Pengurusan Sumber Manusia Dalam Sektor Awam dan Kerajaan Tempatan dengan jumlah credit hour 13.
setelah di tolak tambah darab dan bahagi jumlah yuran yg aku kena bayar RM 1950!!~~
banyak-banyak..kalau duit nie wat shopping pon bestt tapi xleh..blaja ok..huhu..!!

Bila da cakap pada subjek mesti la ade assignment kan. so setelah aku tengok ada 4 assignment yang aku kena buat dan hantar b4 due date..fuhhh..berpeluh nie..hihi..ada sape2 nak tolong buatkan tak??? hihihi..;P

k lah nak out niee..
nak p latihan koir nie untuk perhimpunan bulanan hari khamis akan datang..
mekacehhh kerana stay tune..papai..

Friday, October 21, 2011

Selamat kembali Sekolah!!!!~~

Assalamualikum semua...

arini da start masuk sekolah balik!!!!
yeeehaaaaaa...rindunya nak masuk kelas!!! rindunya nak jumpa kawan2!!!rindunya nak wat bising dalam kelass...semuanya rinduuu!!!!!!

arini jugak aku telah naik darjah 5..hihihi...seronoknya..
setelah sekian lama aku tak dapat g sekolah atas sebab2 yang tak dapat di elakan.
tapi kali nie insyaAllah aku belajar bersungguh-sungguh, da tak main2 da..kalau nak main pun cikit2 jer..huhu..tuh janji aku masuk kelas niee..

pape pon sila doakan kejayaan aku yerppp kengkawan semuaa..
ok nak balik awal nie..nak p daftar sekolahh..
ok papai..

Monday, October 3, 2011

Adakah ini yang di namakan cinta!!~~

hurrmmm..mungkin betol laa nie..
[kredit to encik zackzukhairi 4 this pic..]

Nak Order VCO!!! boleh dapatkan disini.

Isnin adalah hari yang membosankan..
tak suka hari isnin!!!! rasa macam lambat je masa tuh bergerak.
harini keje aku duk dalam stor je..
wat checking pastu kena ready report unutk di submit pada bOss..
banyaknya la keje....
now nak rehat jab sambil layan blog..hehe..

ok just nak hupdate cikit jer!!! kali nie bukan entry sentap sentot lagik yerkk..
nak share dengan korang semua dan nak war2kan pada 1 dunia yang aku kini da jadi agent kpd produk Catalyst. seperti entry2 yang sebelum ni klik sini --->>> [kebaikan VCO] [testimoni VCO] aku ada bagi sikit testimoni terhadap produk Catalyst iaitu Virgin Coconut Oit (VCO). so far alhamdulillah keadaan dalaman serta tahap kesihatan aku semakin baik serta kulit muka bertambah lebih licin..terima kasih VCO.
so lepas ini kalau ada siapa2 or mana2 blogger yang terbaca or terview entry aku mengenai VCO dan ingin mendapatkannya jangan segan2 nak order yerk.

supplement nie memang sangat berkesan kalau tak percaya boleh cuba sendiri dan insyaAllah korang akan berpuas hati dengan hasilnya.

SOFT GEL VIRGIN COCONUT OIL (VCO)
ONLY RM 39.90 (SEMENANJUNG MALAYSIA)
RM 43.90 (SABAH & SARAWAK)
not included postage (RM 7 pos laju)

so kalau korang berminat boleh buat pre oder dengan aku..caranya mudah je sila email or inbox kat facebook
email :mizzdee.cute@gmail.com
facebook : http://facebook.com/Cik Diana

>> pos akan dibuat pada hari selasa dan khamis sahaja.
>> diingatkan hanya mereka yang betul2 berminat sahaja.

selamat mencuba semua..
papai..

Friday, September 30, 2011

aktivti di hari Jumaat with cikka

Assalamualikum..

Hari jumaat kembali lagi!!!!
antara banyak2 hari, aku palin suka hari jumaat sebab dapat rehat lama sikit dari hari biasa..hehe..suke2..
so untuk mengisi masa rehat yang panjang tuh aku dengan cikka akan ke tempat biasa yg kami tuju mana lagi kalau bukan Alamanda..
memang kami da plan nie nak pergi sana, kali ni bukan nak cuci mata tapi nak menyumbang suara yang sedia sumbang nie..hihi.."karaoke time" laaa...

Bila kami sampai jer kat superstar karaoke tuh tangan nie da da gatal da..
laju jer nak pilih lagu 1st lagu yg aku nyanyi "tak mungkin kerana sayang - alyah", cikka plak pilih lagu "renungan terakhir - nora". Mula2 aku layan biasa2 jer tapi ada bait-bait lirik yang buat aku tersentuh sehingga menitis air mata!!! perrggghhhh...memang sentaaappp habis..

"Aku menerima Salam perpisahan Segalanya sebagai ingatan Biarlah impian kan berlalu dengan mu"

nila baris lirik yang buat aku tersentaappp seketika..waaahhh sedih2!!! kebetulan plak aku nak nyanyi lagu "Ku pendam sebuah duka - khatijah ibrahim" haaa..lagu nie lagi satu wat aku sentaappp..sampai tak buleh nak nyanyi lakan. cikka la yang tolong nyayikan untuk aku..sobsobsob..=S. nak dijadikan cite tadi kami semua lagu perpisah jer..hurrmmss..ok takpe layan jerr..

selepas 1 jam menyumbang suara kami yang sumbang nie, kami lepak kat Old Town yela da puas melalak p singgah minum kat sana sambil layan tutorial how to wearing shawl like hana tajima!!! hihihi...memang layaannn..

sedang melepak2kan diri tuh tak sedar jam da menunjukkan kul 2.30 ptg, kami pon terus bergerak ke destinasi yang seterusnya mana lagi kalau bukan watson..jalan2 cari barang..antara yang aku shopping Biore UV Protection, maskara maybelline dan refill compact power pixy!!~~
tiga barang jer aku beli da melayang RM57.20!!! haiisshhh..duit keluar macam air je tapi tak pela unutk kecantikan diri sendiri juga..lalalalaa..so tak kesahlakann..

haa..nila barang yang telah di belanjakan oleh aku...

maskara maybelline volume express untuk melentikkan bulu mata aky yang tak berapa nak lentik nie..hihi..
*
*

Biore UV protection spf 50+ untuk melindungi kulit muka dari terbakar sebab asyik berjemor je..huhu..promot by cik dila..[awk sy pinjam gambo..hihi...]
*
*
bedak nie beli sebab bedak aku yang sedia ada tuh da nak habis!!! maka harus beli yerkk..


dan after siap2 shopping kami pon bergerak balik opis. korang nak tau kul bape kami sampai kul 3.30 ptg kot..kikiki..boss jangan mara hari nikan hari jumaat...(^_^)!!

pape pon thanx tok cikka sebab sudi melayan karenah aku hari nie..almaklumla orang tengah susah hatikan tapi takpela be storng princess!!!!

wit cik ika my luvly sister..

ok done da ciap hupdate blog
now boleh balik..tapi rasanya nak singgah pasar malam dulu..joomm cikka...
papaiiii...


nOta kaki : buat si dia sila dengar lagu Ku pendam sebuah duka - khatijah ibrahim..buleh kita nages sama-sama..

Wednesday, September 14, 2011

Cerita Raya 2011 : Trip beraya bersama xform 6 SMK Hulu Kelang.

Assalamualaikum..

Hi guys..

petang ni tetiba rajin plak aku nak menghupdate blog pasal Cerita Raya 2011
bila wat blogwalking jer sana sini blogger duk bercerita pasal raya!! aku pun nak juga..hihi..walaupun da nak hujung2 raya baru nak hupdate tapi ade aku kesah rayakan sebulan ..ekeke..

Cerita Raya 2011 ini aku mulakan dengan kisah trip beraya bersama xform 6 SMK Hulu kelang!! waahhh tajuk jer da macam gempaq..ekeke..

last week aku telah di invite oleh encik Z a.k.a ketua atau kepala Trip Raya ktorang. every year ktorang akan wat trip ini dan ni adalah trip yang ke-3 memandangkan da 3 tahun ktorang jayakan trip ni.

tengok pada penyertaan trip raya kali ini ok la sama mcm tahun2 suda!! mulanya mengikut perancangan awal berkumpul dekat rumah lutfi kul 12 tgh ari, pastu terus bergerak ke keramat, puchong, lembah jaya dan destinasi terakhir ampang. tapi memandangkan jalan tersangatlah jem samapi kereta pon tak gerak. ktorang sempat beraya 3 buah rumah je!!! tapi tak kesahlah walaupun 3buah rumah jer tapi ktorang semua dapat berkumpul dan berjumpa semula dan itu adalah perkara yang sangat besat bagi aku. yela bila da jumpa masing2 duk tanya kabar2 dan perkembangan masing2 pastu plak imbas imbas kembali kenangan indah masa kat sekolah dulu memang tak boleh lupa kot..kiki..rindunya nak balik semula..

ok da storykan jom layann gambar yang sempat aku snap guna kamera hp cap ayam jer..zaaaaassssshhh...
*
*
aku yg da get ready lagi bersemangat waja nak g beraya nie..
*
*inilah die encik Z yang aku kate tuh..ketua segala ketua..kiki..dulu masa kat sekolah die nie ketua pengawas
*
*
mali, lutfi dan irman
*
*
gambar terakhir..kami yang gojess nie..hihi..sebalah kiri tuh ina, aku, dila dan nik nadia..
da lama sangat kot tak jumpa dorang nie semua..rindu..tuh jumpa terus abadikan kenangan bergambar dengan diorang..[^_^]!!~~
*
*

sekian dulu Cerita Raya 2011 dari aku!! t rajin2 aku hupdate lagik ek..tuh pon kalau ada yg sudi nak baca..hoho...k papai mekaceeehhh kerana sudi membaca..lebiuuuu guyss..

Tuesday, September 6, 2011

Sebulan selepas mengamalkan VCO!!~~ harus baca nie...

Assalamualikum..

guys, im back..
setelah lama bercuti sakan hari ni baru masuk keje
hehe..raya kan setahun sekali..

today aku nak hupdate kat korang pasal VCO!!
ingat lagi??? kalau tak ingat jugak sila la klik sini pas korang akan ingat balik
hurrmmss..camne ingat tak??? haa..sebenarnya takde apa yang menarik pun tapi sekadar ingin berkongsi dengan korang semua kebaikan VCO ini dan terbukti secara fizikalnya kerana aku sendiri telah mengalaminya..

perubahan ketara yang berlaku selepas aku mengamalkan VCO adalah :

1 - sistem pencernaan aku semakin teratur, maksud sistem penghadaman berjalan dengan lancar dan setiap pagi aku akan membuat pelaburan membuang sisa bahan makanan yang telah di makan oleh aku.

2 - kadar kekerapan untuk aku makan pun semakin rendah, maksudnya dulu aku nie asyik makan jer..pendek kate perot ini sentiasa mintak di isi. tapi kini tidak lagi selepas mengambil pil ini aku boleh mengawal pemakanan dan aku da semakin kurus oke..hihi..ramai yang telah mengakuinya

3 - kulit muka aku nampak semakin cerah berbanding dulu dan aku sangat teruja bila abang ngah sendiri yang kata "diana, ko nampak makin cantik la" hati rasa berbunga-bunga jer. mana taknya abang ngah aku ni bukan senang nak puji orang..

cara pemakanannya plak :

2 biji sehari, makan mengikut citarasa masing2 la sama ada nak makan waktu pagi sekali dan malam sekali atau makan 2 biji sekali gus pun boleh dan yang paling penting makan bersama air suam dan selawat ke atas nabi sebanyak 3x inyaAllah berkesan.

ha..sebelum aku terlupa aku nak ingatkan korang jangan ikot macam aku, kadang2 aku suka makan pil nie dengan air manis sebab aku kurang sikit minum air masak pastu aku plak ada pernah termiss makan pil ini sebanyak 1x..haa..oleh tuh pesanan unutk korang makan biorla teratur yerk kalau betol2 nak nampak hasilnyer..

*
*
haa..ni adalah raut eajah aku sebelum dan selepas..ko tengok betol2!! yang blah kiri tuh wajah sebelum dan yang kanan tuh adalah wajah selepas mengamalkan pil VCO..

ok..kalau korang berminat bolehlah membuat secara on9 di mana2 blogger yang telah menjadi mengedar VCO. aku belum register lagi so tak bolehlah nak order kat aku..hik3..


klaa..sekian..
thankx for reading..papai..[^_^]!!~~

Friday, August 26, 2011

Salam Aidilfitri 2011

hi semua..

raya da nak dekat nie
tinggal 3 hari lagi seluruh umat islam akan menyambut kedatangan 1 Syawal 1432 Hijrah.
yEeeaaaa..tak sabarnya nak raya..tahun nie!! [excited terlebih macam budak2 plak..kiki..]
kat opis aku da lengang da ramai yang pakat2 balik half day.
maka aku dengan itu tidak ketinggalan jugak nak balik half day..hihihi..bukan apa orang lain yang sibuk mintak balik half day sebab nak balik kampung nak juga nak mengelakkan kesesakan lalu lintas tapi aku tak!!! aku minta balik half day sebab nak sambung shopping..ekekeke..ada sehelai lagi baju raya yang tak beli so nak balik ni nak tawaf sekali lagi Jalan Tunku Abdul Rahman bagi menyelesaikan misi pencarian baju raya..

haa..lupa plak nak bagitau aku balik kampung hari isnin sebelum raya!! cuti direct seminggu so aku mungkin takkan on9 buat sementara ni almaklumla kampung saya payah nak dapat line internet nie..hehe..tapi takpe masa tuhkan tengah mOod raya, mesti sibuk beraya punya..

dan di kesempatan ini juga aku ingin mengucapkan
Selamat Hari Raya Aidilfitri Maaf Zahir & Batin pada semua kawan2 seandainya aku ada yang tersinggung dengan penulisan aku yang ntah macam apa-apa ntah nie harap di maafkan yerppp...

sebelum aku berundur diri ingin di ingatkan kepada semua jugak pada diri sendiri berhati2lah semasa memandu dan ingatlah orag yang tersayang yang sedang menanti di kampung
jangan tau nak nak cepat sampai jer ingat sikit kenderaan lain dan kalau mengantuk berhenti tepi tido tau da segar baru teruskan perjalanan oke guyss..

klah nak balik da ini..
papai dan mekacehhh kerana sudi membaca..[^_^]

Nota kaki : tak sabar nak g jalan tar nie!!! nak cari baju kurung moden warna kelabu terang!!!!

Thursday, August 25, 2011

Photoshoot yang tak jadi!!!! sangat sentap Oke..

kecewa menonggeng sesangat!!!
sepatutnya ada photoshoot dengan Roy PancaModel tp kena kiv plak atas sebab2 yang tak dapat di elakkan..waahhh camne ni da dressup cantik2 ciap makeup pakai bulu mata palsu ag da cam rozita cik wan plak..sentaapppp niee..

tapi xpela
tak dapat photoshoot Roy PancaModel, maka dengan itu aku telah mengambil alternative lain untuk menghilangkan rasa sedih ini dengan melakukan photoshoot sendiri..wawawa..mengelabah jer ek..tapi xpela la aku nak kesahhh..hihi..

ok disini aku upload 2keping gambar jer sebab kalau upload banyak2 t korang nak muntah plak tengok..hoho.. apa lagi jom layann...

suka wat pose gembongkan pipi..kikiki..[^_^]


macam biasa bajet tak pandang kamera..hoho..


nOta kaki : actually masa nie ngah cuci kete, sementara tunggu mat2 bangla tuh ciap cuci..nila keja aku hehek..[kira photoshoot gak tuh en..en..hoho..]

Wednesday, August 24, 2011

SEGMEN : Jom Join Gadis Blogger

hi semua..

nak bgtau nie dah lama aku tak kena tag..dulu2 rajin gak tag2 orang nie lepas tuh da slow balik and now aku plak yang kena tag..hihi..layan jerla alang2 tuh boleh menghupdate blog kesayangan aku nieee...[^_^]


okkk let check it outtt...

1stly thanx cik dila sebab sudi tag saya also to Eva Danial.

kepada blogger yang nak kumpul follower boleh join segmen ni..!! syarat2 nya mudah saja adalah seperti di bawahh..mudahkan apa tunggu lagi jom layannn...

copy this banner ... n link kan ke entry nih :
then tinggalkan entry yg u all buat tu dalam entry Eva nih ..
selamat mencari gadis2 blogger ....!!
tarikh tutup sampai 31 August 2011 ..
dan tag kan kepada 3 gadis blogger ..

aku nak tag 3 orang :

da ciapppp!! mudah jerkn..kn..haa..apa lagi cepat laa joinn..
k papai..

Wednesday, August 17, 2011

WOrdless Wednesday.. # 7 - Kaki bOla


nOta kaki : xsempat nak hupdate story pasal malaysia vs singapura hari tuhh..makanya aku upload sekeping gamba untuk tatapan semuaa...walaupun gambar nie suda basi..tp tetap laaayaannn..weeeeeeeeee!!~~ [^_^]

Suasana HAri Raya di Opisss

Assalammualikum..

pagi nie sampai2 je opis aku tengok semua sibuk menghias opiss almaklum laa 2 minggu lagi nak raya enn..aku tengok ada menganyam ketumpat riben, ada yg sibuk mengantung lampu kelip-kelip, ada jugak yg sibuk pasang pelita plastik. suasana kat opis nie serius meriah gila da macam besok jer nak raya..hihi..besokkk raya weeiiiiiii...

[sila abaikan gambar di atas kerana iaadalah hiasa semata-mata..ekeke..;P ]

Wednesday, August 10, 2011

WOrdless Wednesday.. # 6 - Family Portrait


nOta kaki : gambar dulu2!!.. kalau korang hebat, cer teka aku yg mane??? ekekek.. [^_~]

Monday, August 8, 2011

Kini aku telah memiliki Virgin Coconut Oil (VCO)

Assalamualaikum,
hi semua..
today da 9 ramadhan!! hopefully jangan ada yang ponteng puasa lagi..ekeke..

hari nak hupdate cite pasal Virgin Coconut Oil (VCO). mesti korang pernah dengar en..en..tak pun ternampak ke? terbaca kat mana2 ke? tapi kebanyakkannya mesti korang terbaca kat blog btol tak. haaa..jangan nak tipuu..

hari ni dengan bangga lagi riaknya..eh silap bulan puasa tak leh nak bangga dan riak mcm begitu..hoho.. dengan ini secara rasminya aku telah memiliki VCO. Actually this is my 1st time nak try VCO ni dan pasni kalau berkesan aku akan hupdate lagi perkembangannya okee..

kat bawah ni ada sedikit penerangan dan kebaikan VCO..


Antara kebaikan VCO yang lain ialah
  • Melegakan pernafasan
  • Melawaskan pembuangan air besar dan kecil
  • Meningkatkan kadar metabolisme pada seluruh tubuh
  • Memusnahkan organisma perosak seperti virus dan bakteria dalam usus
  • Mengurangkan keadaan mudah lapar
  • Mengurangkan kandungan lemak badan
  • Mengurangkan risiko sakit jantung
  • Mempercepatkan penggantian sel-sel mati
  • Menghilangkan parut
  • Melembapkan kulit
  • Haid menjadi teratur
  • Mengatasi menopous wanita
  • Sesuai untuk ibu yang hamil untuk mengatasi kesuburan wanita, lebih bertenaga (testimoni CPM)

eh, sebelum terlupa nak cakap mekaceehhh kat cik yaya kerana tanpa beliau aku tak dapat memiliki VCO..hihihi..

ok papai [^_^]