Friday, September 30, 2011

aktivti di hari Jumaat with cikka

Assalamualikum..

Hari jumaat kembali lagi!!!!
antara banyak2 hari, aku palin suka hari jumaat sebab dapat rehat lama sikit dari hari biasa..hehe..suke2..
so untuk mengisi masa rehat yang panjang tuh aku dengan cikka akan ke tempat biasa yg kami tuju mana lagi kalau bukan Alamanda..
memang kami da plan nie nak pergi sana, kali ni bukan nak cuci mata tapi nak menyumbang suara yang sedia sumbang nie..hihi.."karaoke time" laaa...

Bila kami sampai jer kat superstar karaoke tuh tangan nie da da gatal da..
laju jer nak pilih lagu 1st lagu yg aku nyanyi "tak mungkin kerana sayang - alyah", cikka plak pilih lagu "renungan terakhir - nora". Mula2 aku layan biasa2 jer tapi ada bait-bait lirik yang buat aku tersentuh sehingga menitis air mata!!! perrggghhhh...memang sentaaappp habis..

"Aku menerima Salam perpisahan Segalanya sebagai ingatan Biarlah impian kan berlalu dengan mu"

nila baris lirik yang buat aku tersentaappp seketika..waaahhh sedih2!!! kebetulan plak aku nak nyanyi lagu "Ku pendam sebuah duka - khatijah ibrahim" haaa..lagu nie lagi satu wat aku sentaappp..sampai tak buleh nak nyanyi lakan. cikka la yang tolong nyayikan untuk aku..sobsobsob..=S. nak dijadikan cite tadi kami semua lagu perpisah jer..hurrmmss..ok takpe layan jerr..

selepas 1 jam menyumbang suara kami yang sumbang nie, kami lepak kat Old Town yela da puas melalak p singgah minum kat sana sambil layan tutorial how to wearing shawl like hana tajima!!! hihihi...memang layaannn..

sedang melepak2kan diri tuh tak sedar jam da menunjukkan kul 2.30 ptg, kami pon terus bergerak ke destinasi yang seterusnya mana lagi kalau bukan watson..jalan2 cari barang..antara yang aku shopping Biore UV Protection, maskara maybelline dan refill compact power pixy!!~~
tiga barang jer aku beli da melayang RM57.20!!! haiisshhh..duit keluar macam air je tapi tak pela unutk kecantikan diri sendiri juga..lalalalaa..so tak kesahlakann..

haa..nila barang yang telah di belanjakan oleh aku...

maskara maybelline volume express untuk melentikkan bulu mata aky yang tak berapa nak lentik nie..hihi..
*
*

Biore UV protection spf 50+ untuk melindungi kulit muka dari terbakar sebab asyik berjemor je..huhu..promot by cik dila..[awk sy pinjam gambo..hihi...]
*
*
bedak nie beli sebab bedak aku yang sedia ada tuh da nak habis!!! maka harus beli yerkk..


dan after siap2 shopping kami pon bergerak balik opis. korang nak tau kul bape kami sampai kul 3.30 ptg kot..kikiki..boss jangan mara hari nikan hari jumaat...(^_^)!!

pape pon thanx tok cikka sebab sudi melayan karenah aku hari nie..almaklumla orang tengah susah hatikan tapi takpela be storng princess!!!!

wit cik ika my luvly sister..

ok done da ciap hupdate blog
now boleh balik..tapi rasanya nak singgah pasar malam dulu..joomm cikka...
papaiiii...


nOta kaki : buat si dia sila dengar lagu Ku pendam sebuah duka - khatijah ibrahim..buleh kita nages sama-sama..

4 comments:

cik dyla said...

huhu...cube laa....

~..cik PriNCEss..~ said...

Da 2x pakai..hihi..kite sukeee,

kodok said...

woi. mantopppp lentik.. haha

~..cik PriNCEss..~ said...

hehehe..(^_^)