Monday, June 13, 2011

Dinner at Hotel Cyberview Lodge, Cyberjaya

sekarang ni aku tengah pening la nak cari dress untuk dinner on 5th July ni!!~~ hanya tinggl 21hari lagi je.. baju tak cari lagi, kasut pun belum ada dan disebabkan aku ni bertudung, maka fesyen tudung apa yang aku nak gayakan pada malam itu nanti pun aku tak tau lagi. tapi cuma satu je yang aku da prepare iaitu make up..ekekek..untuk make up malam tuh aku mintak khidmat profesional kak meQ!! haa..pada mereka yang sentiasa follow story-mory aku dalam blog ni pasti tau siapa kak meQ itu dan pada korang yang nak tau siapa kak meQ tuh moh ler check it outtt kat page ni.. (^_^)//..

Ok, nOw go back pada dress yang aku nak pakai nanti, aku sebenarnya berangan nak pakai dress labuh dan semestinya dress tersebut berwarna hitam sebab tema untuk dinner malam tuh "elegant black". So aku kena la cari dress yang menampakan elegant dan bukanya terover glam ok..huhu..bak kate kak meQ biar make up glam tak pe tapi baju jangan over suda..ekeke..(~_^)!!

tapikan aku ada satu masalah..masalahnya adalah aku ni tak reti nak pilih dress yang sesuai dengan aku. mana taknye aku ni dala gemok..banyak lemak sana sini pastu plak sesuai ke nak pakai dress labuh..waahhh..kengkawan sila bantu aku yang dalam kebinggungan ni.. dan yang paling penting nak cari dress kat mana??? aku tak pernah beli pun sebelum ni..pastu pula aku ni dala memilih..hihi..[tuh perlu kalau nak nampak lain dr yang lain]

satu lagikan aku ada dengar, khabarnya pemilihan pakaian mestila bersesuaian dengan tema dan yang paling penting baju kurung, jubah or kebaya tidak dibenarkan sama sekali ekk..haa..camne tuh??? cer bagi idea sikit kat aku...

hurrmmmsss..kla lah nak mengeluh panjang pun tak guna jOmm kita tengok antara dress yang aku idam-idamkan n berangan nak pakai laaa kOnon...huhu.. [kredit tO mr gOole 4 this pICca]

*
*
1st dress ini memang nampak elegant gila!!!! adduhhh..jatuh cinta aku..~~

2nd dress ni nampak smart and ala2 rock gituhh..

3rd dress nie nampak sangat seksi and kalau aku pakai belum tentu dapat menyembunyikan lemak2 yang sedia ada ni..hihihii..


nOta kaki : tabah menunggu minggu depan, nak g survey baju kat time square n mines!!~~ huhu..tapikan kalau ada yang sponsar baju lagi bestt kot..ekekeke..(>_<)!!

6 comments:

cik dyla said...

semua dress tu mmg glem!

~..cik PriNCEss..~ said...

hehe..yeke!! kita rasa tuh la cukup elegant..huhu..ternyata sy tiada kepandaian dalam memilih dress..tp pape pon dress no.1 tuh sy suka sgt!!~~~

lady mOrgana said...

wat mengucap wei!!!xsedar diri ker nak pakai baju cengituh???
pastu gtai sal meQ jek...x gtau lak nak mekaps tuh kat ner kan???kan??kan???

~..cik PriNCEss..~ said...

hahahahaaa..berangan sudahh nOk!!! kalau dapat pakai memang meletOp le aku mlm tuhh..ekekek..;-P

haiyaakkk..alamakkk..sentap sudaahhh..huhu..aku terlupa plak ko pon bakal jd salah sorang perundung imej aku tok mlm tuhh..kikiki..

lady mOrgana said...

yg penting aku mmg tamau jadik bibik fotografer time dinner tu nanti ek???snap gmbr in de makiing je sudeyy!!!!owkeh??hehehe..~
pape pOn jgn ler terlalu ikut fesyen sgt...gi ler tgk imam muda..xdgr ustaz tu kate ape??wanita skrg ni bukan menutup aurat...tp membungkus diri mereka...astagfirullahalazim.....................

~..cik PriNCEss..~ said...

hahahaaa..baeklah!!!~~ janji ada jugak my pic in de making dr xde en..en..huhu..(^_^)//

hadOiiyaiii..terkena batang idUng sendri plak..astagfirullahalazim..insaf suda sy nie..