Tuesday, May 31, 2011

PA bOss

Lalalalalalalaaa..~~
masuk hari ni dah dua hari aku jadi PA
apa tuh PA??
PA tuh stand for Personal Assistant yerk dan bukannya Pembantu Am tau..
dan selaku PA untuk dua hari ini tak banyak sangat kerja yang aku perlu buat sebab PA yang sebetulnya da bereskan semua kerja2 beliau dan aku hanya perlu menunggu arahan bOss sahaja.
Sepanjang tempoh 2 hari aku jadi PA dan apa yang aku amati tugas sebagai PA ini adalah mereka perlu merekod semua surat yang keluar masuk bilik bOss, jaga schedule bOss, jawab panggilan telefon untuk bOss, dapatkan semua maklumat yang berkaitan dengan meeting yang akan bOss attend and buat semua yang bOss arahkan dari masa ke semasa..
haa..nampak macam senang je kan tapi sebenarnya besar juga tanggungjawabnya tuh..
so, kepada PA2 sekalian yang ada di malaysia ini teruskan kerjaya sebagai PA kerana tanpa PA siapa bOss and tanpa bOss siapa la PA kan..korang memang saling memerlukan di antara satu sama lain..
kenapa aku kata macam tuh sebab tak kan bOss nak buat semua kerja..kesian bOss!! sudahlah bOss tuh sibuk dengan kerja yang melambak2, siapa nak jaga schedule bOss, siapa nak arrange kan bOss punya time kalau bukan PA inikan..
Oleh itu, hOpe korang akan terus jadi PA yang terbaeek untuk bOss2 yang disayangi..ekekekeke..
klaa..stop mengarut nak balik rumah cepat buat kuih apam..lalalalalaaaa..~~
papaii...


nOta kaki : ketika sedang menaip sambil mendengar lagu Anuar Zain "Sedetik Lebih".. tiba-tiba teringat kat dia...

6 comments:

xxx said...

rindula nie erk

~..cik PriNCEss..~ said...

rindu kat ahmad!!~~

xxx said...

ooooohhh bkn kt sye erk

~..cik PriNCEss..~ said...

awk ahmad ker???? ekekeke..

Liza Razak said...

saya pon dulu PA jugak..bos saya sangat garang tapi selalu belanja saya makan best2.Bos saya ni habit die suka terajang pintu ofis kalau tengah moody.Tapi yang penting dia sangat hensem..hehe

~..cik PriNCEss..~ said...

besttnya boss awk murah aty nk belanja makan..ekeke..