Thursday, March 8, 2012

Entry Untuk Wanita Sahaja!! ..--->> Happy Women's Day 2012

Assalamualikum readers..

today aku nk buat entry pasal wanita sebab hari inikan ada 8 Mac 2012. Haaa..nape plak dengan 8 Mac???? actually 8 Mac adalah hari memperingati wanita dengan erti kata lain "Hari Wanita Sedunia"

Oleh itu, aku dengan rasa bangga dengan ini ingin mengucapkan "Happy Women's Day tO all Woman in the world".

So, this year i'm already 25th years old and dengan secara rasminya telah melangkah masuk ke alam dewasa, jadi bagi perempuan yang da menjangkau usia 25tahun tidak lagi di panggil remaja tetapi wanita. Hee..maka, tuh yang semangat lebih nak menghapdate entry pasal wanita..hehe..

pernah dengar tak ayat kata bawah ni
*
*
*
"Wanita hiasan dunia
Seindah hiasan adalah Wanita solehah"

dan Allah S.W.T berkata:

Allah berkata:
"Ketika Aku mnciptakan seorg wanita, ia diharuskan utk menjadi seorang yg ISTIMEWA.Aku membuat bahunya cukup kuat utk menopang dunia; namun, harus cukup lembut utk memberikan kenyamanan."
"Aku memberikanya kekuatan dr dalam utk mampu melahirkan anak dan menerima penolakan yg seringkali dtg dr anak-anaknya."
"Aku memberinya kekerasan utk membuatnya tetap tegar ketika org-org lain menyerah, dan mengasuh keluarganya dgn penderitaan dan kelelahan tanpa mengeluh."
"Aku memberinya kepekaan utk mencintai anal-anaknya dlm setiap keadaan, bahkan ketika anaknya bersikap sgt manyakiti hatinya."
"Aku memberinya kekuatan utk mendukung suaminya dlm kegagalannya dan melengkapi dgn tulang rusuk suaminya utk melindungi hatinya."
"Aku memberinya kebijaksanaan utk mengetahui bahwa seorg suami yg baik takkan pernah menyakiti isterinya, tetapi kadang menguji kekuatanya dan ketetapan hatinya utk berada disisi suaminya tanpa ragu."
"Dan akhirnya ,Aku memberinya air mata utk dititiskan. Ini adalah khusus miliknya utk digunakan bilapun ia perlukan."
"Kecantikan seorg wanita bukanlah dr pakaian yg dikenakannya, susuk yg ia tampilkan, atau bagaimana ia menyisir rambutnya. Kecantikan seorg wanita harus dilihat dr matanya, kerana itulah pintu hatinya, tempat dimana CINTA itu ada."

Oleh itu, wahai kaum hawa..hendaklah kita bersyukur dengan kurnia dan ciptaanNya kerana menjadikan kita sebagai wanita kerana tinggi darjat seorang wanita di sisi Allah S.W.T dan semoga kita sentiasa berada di bawah lindunganNya amin...

yehaaaa..da ciap hapdate ok kengkawan thnxx 4 reading n jgn lupa sharing its caring..^_^

No comments: