Wednesday, May 6, 2009

Cinta & Kawan

Satu hari CINTA & KAWAN berjalan dalam kampung
Tiba-tiba CINTA terjatuh dalam telaga...Kenapa??
Kerena CINTA itu buta
Lalu KAWAN pun ikut terjun dalam telaga...Kenapa??
Kerena KAWAN akan buat apa saja demi CINTA!!
Di dalam telaga CINTA hilang....Kenapa??
Kerena CINTA itu halus, mudah hilang kalau tak dijaga, sukar dicariapa lagi dalam telaga yang gelap
Sedangkan KAWAN masih lagi tercari-cari dimana CINTA & terus menunggu..Kenapa??
Kerana KAWAN itu sejati & akan kekal sebagai KAWAN yang setiakan??
so,hargai lah KAWAN kita selagi kita terasa dia BERERTI
Walau kita punya couple, teman still paling setia
Walau kita punya harta banyak, teman still paling berharga

4 comments:

dyla said...

kwn boleh bertukar menjadi cinta tp cinta x kan boleh bertukar jd kwn apabila kita putus cinta so better berkawan dr bercinta...

tp....kite x nak jd kwn dia jew..kite nak jd some 1 pd dia..
huhu..mcm mane ni?

~..PriNCEss DyaNa..~ said...

errmm..btol tuh!! cinta & kwn adalah 2 perkara yg jauh bebeza n mmpunyai mksd yg tersendri..

awk,org dulu2 kate "lau da jodoh x kemana" so..berusaha laa..insyaAllah..

dyla said...

hehehe..."Kalau de jodoh x kemana" berusaha la..

statment tu utk kite ke utk awk??
hahaha..

xpe...kite pon nak ckp truskan usaha anda!! and mari la kite bersama2 berusaha mencr cinta yg kejap timbul kejap tenggelam tuh!!

~..PriNCEss DyaNa..~ said...

hehe..statement tuh tok kite ber2 ek..haha..=P

btol tuh..cayok..cayok..semoga kite berjaya temui cinta yg semkin pudar n yg kejab ade n kejab xde ni..=]