Monday, May 18, 2009

Aku Excident!!!

Tepat jam 10.35 mlm, bersamaan 17 May 2009..adalah menjd sejarah & pengalaman yg xkn aku lupakn smpi bile2 kerana pd wktu tuh aku terlibat dlm kemalangan jln raya!!!

Pd mlm kejadian, aku n dila keluar dinner sama kat Bora2 Ombak. tmpt tuh mmg special, 1st aku menjejakkn kaki ke restauran berkonsepkan ala2 bali.kt dlm suasana die mmg best smbil mkn diiringi muzik dr daerah sana, romantik tuh..lps jer abis mkn aku n dila pun melangkah kuar dr restauran..

Mula2 tuh aku mmg da niat nk blk uma terus, tp cik dila ni ajak tmn g jmpe mmber die..kt mne tuh tuh??? rsenya xperlu la aku citekn..tp yg psti aku tlh bersetuju utk temankn die..aku n dila pun msk keta n terus menuju tmpt tersebut..ntah kenapa mlm tuh aku rsa berani sgt nk teman dila, pada hal aku tau tmpt yg aku nk tuju tuh agak jauh dr ampang..tp nk buat mcm mnekn benda da jd dlm perjlnan kami kesana. kami terlibat dengan kemalangan jln raya!!!
waktu tuh aku panik giler..xtau nk wat ape..yg aku pk mse tuh "abisla keta bapak aku..knfm kne marahnya", yg dila plak bole pk "aku nk pg hospital mne ni???". pada saat & ketika tuh hnya itulah soalan yg bermain dlm pk masing2..

Actually kejadian ni boleh di kategorikan sbg kes langgar lari..mmg aku yakin & psti aku xslh. mse tuh traffic light da kuning,aku da bersedia tuh berhenti n keta aku adalah the 1st car yg stop mse tuh.ttbe aku terdengar 1 dentuman yg amat kaut menghentam blkg keta aku n aku rasakan aku da melayang oleh sbb pelanggaran itu, namun aku sempat utk mengawal stering kereta supaya tdk tersasar ke divider sblh!!dlm kekalutan serta perasaan takot meyelubungi diri ni, aku gagahkn jua utk teruskn perjlnan pulang kerumah..
dengan perassan bercampur baur ketika itu aku beranikan diri utk mmberi tahu keluargaku mengenai kejadian yg menimpa kami. mlm tuh kami telah ke balai polis ampang utk mmbuat report ttpi kami disarankan oleh pegawai yg bertugas agar mmbuat report di balai polis traffic K.L kerana semasa kemalangan tuh berlaku di jln bangsar..alhmdulillah semuanya selesai dgn baik & tepat jam 3.30pg kami plg kerumah.

Dalam hati aku pd ketika tuh, aku sgt2 bersyukur kehadarat Allah S.W.T krn msih lg mmberi kami peluang utk hidup utk mmbaiki segala kelemahan diri dan bertaubat diatas keslhan kami..
Alhammdulillah..aku n dila tak cedera teruk sgt cuma ade jugak la effect dr kemalangan tersebut, dan arini aku ngn dila telah pg wat check up kat klinik idham n kami diberi cuti 2 hari utk berehat..

P/s: pd abh,mk,abglg,kyg n semua dyana mtk maaf sbb da mnyusahkn semua org n telah melibatkn semua dgn mslh dyana ni..t.ksh byk2 n dyana syg sgt kami korg smua..

8 comments:

dyla said...

hum....
kalau tau nak jadi mmg xkan pergi punyer..
ni sume gara2 dia...
=(
sorii...
sorii gak kat abah, mak, abglg and kyg..

Andriy Syukri Krevalichenko said...

Syukur Alhamdulillah..Just Remember
To Be Extra More Careful Next Time.

Everything Happen In The Way HE Want.

~..PriNCEss DyaNa..~ said...

*dila: xpela awk..benda da jdkn..
kite pun xmtk bnda ni jd..

*suykri: errmm..insyaAllah..anyway thnks syuk..

nana said...

la..xcident ke..cian die..nasib sume ok..

Ain Aishah said...

YA Allah..
terkejut sy..
skg mcm mana?
dh ok ker?
take care tau..

~..PriNCEss DyaNa..~ said...

*nana: hehe..alhamdulillah semuanya ok..
msh sempurna n yg penting harga hantaran diana xberkurangan lg..hahaha..=]

*ain aishah: huhu..sy lg tak percaya..semuanya berlaku sekelip mata n terkejut beb..tp sy slmt alhmdulillah xde yg cedera teruk..
anyway, thnks ain..=]

kelambuharimau said...

dah takdir begitu nak buat camne

~..PriNCEss DyaNa..~ said...

yelaa..sy terima takdir sy ni..benda pun da lame lepas..da xnk ingat2 lg..fobia tau..