Saturday, July 11, 2009

2 Minggu di Putrajaya

Pejam celik-pejam celik kjb jer da 2 mggu aku keje kt putrajaya, Alhamdulillah aku msh diberi kesempatan utk bekerja semula slps sbln aku jd pengganggur terhormat di umah tuh..aku tk lg dok ampg sb jauh sgt ngn tmpt keje, so aku decide dok dgn abgngah kat puchong. nk dijdkn cite kbtln k.ngah pun keje kt putrajaya, so aku ni kire tompang skli jln la en..huhu..thnks abgngah & k.ngah..=]

masuk blk bab keje ni, skrg ni aku da start bz dgn keje yg di beri yela dok kat "Bahagian Perolehan & Pengurusan Aset" unit ni mmg bz jer mmjg..aku di tgskn call setiap sklh2 ptj 1 msia, mtk dorg submit data perolehan sklh msing2..fuuhhh...mmg jenuhla nk call sklh2 ni, mcm2 hal..xpick fon, msk voice mail, guru g meeting n mcm2 adaa...slmt la bkn aku sorg jer yg call lau x mati kering gak aku kt situ. Pape pun aku hppy coz team aku semuanya ok saling memahami n ape yg penting kerjasama..haha..cayok..cayok..=P Dlm hppy tuh, aku ade gak rse sdh..almklum la org br en..msti ade yg xberape xske..actually aku xphm la npe ade sorg mek ni mcm xske jer aku n geng2 aku tuh..Errmm..nape ek??? hnya die jer yg ade jwpnnya..!!!! Dahla mls aku nk cite sal mek sorg tuh..t wat hlng mood jer..=(

Haa..ari isnin n selasa lps aku bermlm kat Submmit Hotel USJ Subang..hehe..citer dier camni. k.ngah aku ade keje kt sne die jd commiti tok 1 event ni. Oleh yg demikian, kami semua kne la tdo sne termsk abgngah skli..mlm tuh aku dok pk sorg2..lau k.ngah kne keje kt subang, cmne aku nk g keje..aduhh..aku nk drive xtau jln..pstu ttbe abgngah kte die leh anto aku pg g keje tp blk aku kne blk sndri..ciap cadangkn aku naik komuter, naik tren, naik bus n yg sewktu dgnnya laa..smpi kt bkt jalil die amik. tp mslhnya semua public tnsport tuh aku xtau nk naik dr mne!! pk punye pk..ttbe aku teringat kat si zul, mmber classmate aku..die pun keje kt putrajaya gak n die dok kt sri kembangan..kira da dkt dgn ngn uma aku tuh..aku pun mmbrnikn diri utk mngsms die..haha..ape lg..aku ckp nk mtk tumpg blk arghh..n xdisngka2 si daq mate sepet kate ok..huhu..aku punye laa hppy coz xyahla aku riso2 lg.. 1st day aku tmpg zul smpi jusco sri kembang jer..n 2nd day aku mtk die anto aku kt uma puchong..haha..dsbbkn aku msh br n xfamiliar lg dgn jln kt area sne telah mmbuatkn aku n zul sesat nk cri jln g uma abgngah..lewat gak kami smpi uma dlm kul 9 mlm..hehehe..kcian zul..=P Pape pun thnks to zul coz bg aku tumpg kete die selama 2 ari brturut n ari rabu plak tmnkn aku smpi kul 7.30ptg, bkn ape..abgngah amik lmbt..nk tggu sorg2 takot..so aku mtk la zul tmnkn..

Eh, nk tmbh skit lg cite ni..arini zul n the boys de performe kt Dewan MPS Seremban..nme band die Hillary underground band dr kuala pilah..
ermm..cmne la agaknya ek diorg performe..rse teringin gak nk tgk tp jaoh bebenor..huhu..xopela..lau de rzki dpt la aku tgk xpun tggu diorg open kt kl plak en..hahaha..berangan sudah!!!
kla..nk tdo ni..byee..
P/s: hehe..cube teka si daq sepet tuh yg mne??? n kpd fan gig kat laur sne jgn lpskn mngikut perkmbangan band yg bakal meletop dr k.pilah ni..hehe..meletop ke???

4 comments:

Andriy Syukri Krevalichenko said...

Wah..Dah Keje Balik..Tahniah..
Best2..Saya Juga Tak Bekerja2
Lagi Ni..Dok Wat Kerja Amal Je
La...~

dyla said...

wah...da 2 minggu ek..

sape mek tu?? dia xske awk?? meh kenalkan kite dgn dia..brani2 ni anti dgn kwn dia ek..
siap dia..t kite pancitkan tyr kete dia...
huhuhu..

eh2..cite psl zul pun ade??
wah2...
yela tiada rahsia antara korg kan..
hahaha..
oppss terlebih sudaaa....

~..PriNCEss DyaNa..~ said...

*syukri: Alhamdulillah..sy da keje, sbln dok uma rsa cm sethun jer..lmbt tol mse berlalu time 2..pape pun thnks awk..

awk jgn la riso insyaAllah de rzki, awk akn dpt keje yg lbh baik dr ape yg pnh awk buat..sntiasala berdoa semoga tdk diptskn pntu rzki tuh..amin..

~..PriNCEss DyaNa..~ said...

*dyla: yup da 2 mggu..
huhu..adela sorg mek kelantan ni, die cm xbpe sng dgn khdiran ktorg..uiks..nk pncitkn tyr kete!!! hahaha..da pndai ni...sape ajor???
abg warden ek..hehe..=P

alamak kantoi sudaaaa...haha...sje je selitkn cite die..pape pun thnks sgt2 kt die lau x, xblk sy arituh..huhu...=]